Mikrobiologiczny Monitoring Środowiska Produkcyjnego w Zakładach Produkcji Żywności - zwalczanie szczurów i myszy, zwalczanie much mrówek, oprysk na kleszcze i komary, zwalczanie pluskiew, dezynfekcja urzędów, dezynfekcja klimatyzacja, dezynfekcja i sprzątanie po zmarłych, gazowanie zbóż silosów magazynów, zamgławianie termiczne ulv, usuwanie roztoczy alergenów, ozonowanie mieszkań klimatyzacji, usuwanie grzybów pleśni bakterii, wdrożenie haccp punkty krytyczne, audyt biologa terenowego brc, dokumentacja haccp ghp gmp, szkolenia dla pracowników ifs haccp, sprzątanie poddaszy strychów piwnic, usuwanie odchodów gołębi i innych ptaków, sprzątanie i odkażanie po zgonach, zwalczanie roztoczy i ich alergenów, odgrzybianie, likwidacja pleśni grzybów alergenów, izolacja pozioma przy zawilgoceniu murów piwnic, osuszanie budynków i mieszkań, usuwanie wilgoci, badania laboratoryjne pleśni grzybów, pobieranie próbek z powietrza i różnych innych powierzchni

Plan szkolenia:

  1. Wstęp do mikrobiologii, omówienie podstawowych znaczeń i pojęć.
  2. Badania mikrobiologiczne w zakładzie przetwórstwa żywności.
  3. Przygotowanie oraz omówienie schematu przeprowadzania prób w zakładach przetwórstwa żywności zgodnie z normą PN-EN ISO 6887.
  4. Monitoring mikrobiologiczny środowiska produkcyjnego.
  5. Omówienie potencjalnych źródeł zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego.
  6. Sztuka pobierania próbek środowiskowych ( teoria + praktyczne zastosowanie) zgodnie z normami PN-EN ISO 18593
  7. Nowoczesne techniki monitoringu środowiska produkcyjnego.
  8. Omówienie najczęściej popełnianych błędów podczas pobierania i przygotowywania prób oraz wykonywania badań, podawania oraz analiza zebranych wyników. 
  9. System MVP ICON – natychmiastowa weryfikacja skuteczności mycia i sanityzacji w procesie produkcyjnym jako nieodłączny element bezpieczeństwa żywności, w tym pokaz urządzenia. 

Zapraszamy do zapoznania się z zagadnieniami i problemami, o które rozwiązujemy:

Kliknij i zapoznaj się z naszą ofertą wdrażania systemów HACCP, GHP, BRC.

 

Bezpośredni kontakt

Wypełnij formularz