Plan szkolenia:
- Wstęp do mikrobiologii, omówienie podstawowych znaczeń i pojęć.
- Badania mikrobiologiczne w zakładzie przetwórstwa żywności.
- Przygotowanie oraz omówienie schematu przeprowadzania prób w zakładach przetwórstwa żywności zgodnie z normą PN-EN ISO 6887.
- Monitoring mikrobiologiczny środowiska produkcyjnego.
- Omówienie potencjalnych źródeł zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego.
- Sztuka pobierania próbek środowiskowych ( teoria + praktyczne zastosowanie) zgodnie z normami PN-EN ISO 18593
- Nowoczesne techniki monitoringu środowiska produkcyjnego.
- Omówienie najczęściej popełnianych błędów podczas pobierania i przygotowywania prób oraz wykonywania badań, podawania oraz analiza zebranych wyników.
- System MVP ICON – natychmiastowa weryfikacja skuteczności mycia i sanityzacji w procesie produkcyjnym jako nieodłączny element bezpieczeństwa żywności, w tym pokaz urządzenia.
Zapraszamy do zapoznania się z zagadnieniami i problemami, o które rozwiązujemy:
- Czym jest dezynfekcja w zakładach spożywczych?
- Pluskwa – przygotowanie mieszkania do zabiegu
- HACCP Nadzór i wdrażanie
- Zwalczanie szkodników i monitoring HACCP,GHP,BRC
- Chemiczne zwalczanie szkodników
Kliknij i zapoznaj się z naszą ofertą wdrażania systemów HACCP, GHP, BRC.