Szkodniki produktów żywnościowych w hurtowniach i sklepach oraz ich zwalczanie.
Cel Szkolenia:
- Problemy ze szkodnikami w produktach żywnościowych: Przypadki zanieczyszczenia produktów spożywczych szkodnikami, przedostawanie się owadów przez opakowania do produktów spożywczych.
- Poznanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), oraz Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
- Ćwiczenia z zakresu działań poza audytowych (ocena skali niezgodności, działania korygujące)
- Deratyzacja sklepów, dezynsekcja wózków i koszy sklepowych, deratyzacja sklepów.
- Szkodniki w sklepach spożywczych i ich monitorowanie, monitoring chrząszczy – szkodniki produktów spożywczych. Szkodniki produktów spożywczych: wołki, mucha domowa, osy, myszy, szczury, omacnica, mklik mączny.
Zapraszamy do zapoznania się z zagadnieniami i problemami, o które rozwiązujemy:
- Czym jest dezynfekcja w zakładach spożywczych?
- DLACZEGO NALEŻY ZWALCZAĆ MUCHE DOMOWĄ?- SKUTECZNE SPOSOBY ZWALCZANIA MUCH
- Mole spożywcze – Problem powszechnie nam znany, jak się ich pozbyć.
- Zwalczanie szkodników i monitoring HACCP,GHP,BRC
- Mrówki faraona (faraonki)
Kliknij i zapoznaj się z naszą ofertą wdrażania systemów HACCP, GHP, BRC.