Jednym z celów tego rozwiązania jest redukcja kosztów ponoszonych przez wytwórcę żywności oraz przez dystrybutora przy jednoczesnym utrzymaniu maksymalnie wysokiej jakości. Certyfikacja IFS jest dziś praktykowana jako narzędzie optymalizacji w wymiarze ekonomicznym, jednakże ma również zasadniczy wpływ na organizację działań. Skuteczny audyt IFS pomaga sprawdzić, czy założenia standardów są przestrzegane „tu i teraz”, może również pomóc w przygotowaniach do ich wdrożenia.
Szkolenie miało charakter aktywny: wprowadzenie, wykłady, prezentacja przykładów, ćwiczenia grupowe, warsztaty, dyskusja, praca z tekstem standardu.
Temat Szkolenia :
- Wprowadzenie do standardu IFS
- Podstawowe wymagania IFS
- Audit i certyfikacja standardu IFS
- Odpowiedzialność kierownictwa wyższego szczebla
Zapraszamy do zapoznania się z zagadnieniami i problemami, o które rozwiązujemy:
- Czym jest dezynfekcja w zakładach spożywczych?
- Pluskwa – przygotowanie mieszkania do zabiegu
- DLACZEGO NALEŻY ZWALCZAĆ MUCHE DOMOWĄ?- SKUTECZNE SPOSOBY ZWALCZANIA MUCH
- Mole jak się ich pozbyć?
- Oprysk na kleszcze w ogrodzie
Kliknij i zapoznaj się z naszą ofertą wdrażania systemów HACCP, GHP, BRC.