Dezynfekcja, dezynsekcja, deratyzacja – ochrona zakładu produkcyjnego przed szkodnikami. Zasady nowoczesnej deratyzacji, dezynsekcji. Standardy zwalczania szkodników: standard BRC, standard IFS. TESCO standard produkcji żywności. Szkodniki w pomieszczeniach zakładów przemysłu spożywczego. Metody prowadzenia zabiegów dezynfekcyjnych.
Cel Szkolenia :
- Zdobycie wiedzy z zakresu wymagań systemu HACCP, metodyki, wdrażania rozwiązań i nadzorowania.
- Poznanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), oraz Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
- Ćwiczenia z zakresu działań poza audytowych (ocena skali niezgodności, działania korygujące)
- Deratyzacja sklepów, dezynsekcja wózków i koszy sklepowych, deratyzacja sklepów.
- Określenie, norm, schematów działań przy prowadzeniu dokumentacji DDD.
Zapraszamy do zapoznania się z zagadnieniami i problemami, o które rozwiązujemy:
- Czym jest dezynfekcja w zakładach spożywczych?
- Pluskwa – przygotowanie mieszkania do zabiegu
- HACCP Nadzór i wdrażanie
- Zwalczanie szkodników i monitoring HACCP,GHP,BRC
- Oprysk na kleszcze w ogrodzie
Kliknij i zapoznaj się z naszą ofertą wdrażania systemów HACCP, GHP, BRC.